Login

Forgot Your Password

Futiscup 2000

SK POHJANTÄHTI VOITTOON

TapKe FutisCup pelattu, voittajat palkittu ja vammoja paikkaillaan. Voittoon taisteli SK Pohjantähti joukkueella Timo Joensuu, Marko Vapa, Tommi Roimela, Hanna-Maija Mäkelä sekä vahvistus Jonne Lakanen.

Suorituksen voi mainita erityisen kunniakkaaksi, koska joukkue pelasi kaikki viisi peliään ilman vaihtomiehiä ja vielä yhdellä naisvahvistuksella. Loppuottelussa taipui Pargas IF maalein 2-1.

Lohko A mainittiin etukäteispovailuissa heikommaksi lohkoksi, mutta pelien edetessä voitiin tästä nimityksestä luopua. Taistelu lohkovoitosta ja samalla finaalipaikasta kiristyi lopulta äärimmilleen, kun kolme joukkuetta KangSK, MS Parma ja PIF päätyivät samaan pistemäärään. Finaaliin lohkosta pääsi lopulta Paraisten saarivaltakunnan vahvaniminen joukkue, joka maalieron turvin osoittautua jatkoon pääsyn arvoiseksi. Heittopusseiksi nimetty FC Rytsölät pisti napakasti vastaan isommilleen ja skalpeerasi samalla nuorikko PR II:lta täydet kolme pistettä.

Lohko B:n ilmapiirissä oli aistittavissa "pelaa tai kuole"-tuoksua. TuMe marssitti kentälle ja sen laidalle runsaslukuisen "mustien ritarien armeijan", mutta joutui tyytymään jäännössijoille. Laitilan jyske joutui tyytymään pistesammon rooliin, koska vajaalukuisuus kentällä kävio voimille. Taistelua jatkopaikasta käytiin kovimmin OK Tuskan, isäntäjoukkue Paimio I:sen ja naisvahvisteisen SK Pohjantähden kesken. SKPT:n erikoistilanne pelaamaan osoittautui lopulta raskaan kertaluakan aseeksi, kun isot miehet Marko Vapa ja Ilpo Pietiläinen sorvoivat palloja Tommi Roimelan beckhammaisista keskityksistä sisään. Siinä joutui turnauksen värikkäimpiin maalivahteihin kuulunut OK Tuskan Hessu Nousiainen antautumaan ja Pohjantähti vyöryi finaaleihin.

Kauniin syysillan pimetessä uutuuttaan tuoksuva satdionin tekonurmi kutsui keinovalojen loisteessa finaalijoukkueita pelaamaan. Kiivaassa loppuottelussa SKPT siirtyi ensin johtoon, jonka jälkeen PIF vyorytti hyökkäyksiään tiukasti kohti Timo Joensuun vartioimaa maalia. Tasoituksessa ei kulunutkaan kauaa ja tilanne oli pitkään 1-1. Mutta jälleen erikoistilannepelaaminen ratkaisi ja Marko Vapa löysi puskulleen tien maaliverkon perukoille. Voitostaan Pohjantähti kuittasi illan SyysSäpinässä palkinnoksi voittajien mustat paidat. Ja bileethän sitten on tarina erikseen...

Tulokset
Lohko A:
KangSK-PIF 1-0
PR II-MS Parma 2-5
FC Rytsölät-KangSK 0-2
PIF-MS Parma 4-0
PR II-FC Rytsölät 0-6
KangSK-MS Parma 0-1
PR II-PIF 1-4
FC Rytsölät-MS Parma 1-3
KangSK-PR II 2-1
PIF-FC Rytsölät 2-0

Lohko B:
LaJy-SKPT 0-3
PR I-OK Tuska 1-1
TuMe-LaJy 2-1
SKPT-OK Tuska 1-1
PR I-TuMe 1-0
LaJy-OK Tuska 1-10
SKPT-PR I 2-0
TuMe-OK Tuska 0-0
LaJy-PR I 0-8
SKPT-TuMe 1-1

Loppuottelu:
PIF-SKPT 1-2

Alkulohkot:

Lohko A V T H M P
PIF 3 0 1 11-1 9
MS Parma 3 0 1 9-4 9
KangSK 3 0 1 4-1 9
FC Rytsölät 1 0 3 6-8 3
PR II 0 0 4 4-16 0
Lohko B V T H M P
SKPT 2 2 0 7-2 8
PR I 2 1 1 10-3 7
OK Tuska 1 3 0 12-3 3
TuMe 1 2 1 3-3 4
LaJy 0 0 4 2-24 0